Παρά την νέα υποβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας και εν μέσω των πιέσεων στα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η Ελλάδα δημοπράτησε με επιτυχία έντοκα γραμμάτια 3μηνης διάρκειας και δανείστηκε με χαμηλό επιτόκιο 4,1% (το ίδιο επιτόκιο με το όπιο δανειστήκαμε ένα μήνα πριν, 3μηνα γραμμάτια).

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε είναι το γεγονός ότι οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν κατά 5 φόρες το ποσό των 50 εκατ. ευρώ που ζητούσε το δημόσιο. Τελικά ο Οργανισμός διαχείριση δημοσίου χρέους άντλησε 650 εκατ. ευρώ από την σημερινή δημοπρασία στην οποία, σημειωτέων, συμμετείχαν κατά 80% ξένοι επενδυτές.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου το ελληνικό δημόσιο έχει καταφέρει να δανειστεί πάνω από 3 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές και μάλιστα με ικανοποιητικό επιτόκιο.

Οι λήξεις μέσα στον Ιανουάριο ανέρχονται σε 4,5 δισ. ευρώ, αλλά από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι υπάρχουν υψηλά ταμειακά διαθέσιμα που μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις του κράτους για τον Ιανουάριο.