Το Mega μπορούμε να πούμε πως μας έχει συνηθίσει στις καλές τηλεοπτικές παραγωγές τώρα τελευταία μετά τον Σιωπηλό Δρόμο και το Κομάντα και Δράκοι. Νέο εγχείρημα του καναλιού στη μυθοπλασία είναι η Σκοτεινή Θάλασσα, της οποίας το σενάριο υπογράφουν οι Ζαχαρίας Μαυροειδής, Σπύρος Κρίμπαλης και Κωστής Σαμαράς, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Γρηγόρης Καραντινάκης

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί τα δύο πρώτα επεισόδια της δραματικής σειράς μυστηρίου και για αυτά η ομάδα του Lordoftheseries.gr μας κάνει κριτική.

Η ιστορία μας μεταφέρει στο Μεσολόγγι που έχει συγκλονιστεί από μία υπόθεση εξαφάνισης και πιθανού θανάτου μίας νεαρής κοπέλας, της Άννας. Ο Χρήστος Δελλής (Γιώργος Παπαγεωργίου), ένας χημικός με διεθνή καριέρα και το κεντρικό πρόσωπο της σειράς, κατηγορείται πως τη σκότωσε και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του με τη ρετσινιά του φονιά. Δύο χρόνια μετά επιστρέφει πίσω για να αποχαιρετήσει τον πατέρα του, Μιχάλη (Άρης Λεμπεσόπουλος) που-κατά τα φαινόμενα-πέθανε από ατύχημα.

Σύντομα ο Χρήστος θα αντιληφθεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στις πεποιθήσεις του κόσμου-ακόμα και της οικογένειας του-για εκείνον. (Σχεδόν) οι πάντες τον θεωρούν δολοφόνο. Το κλίμα που αντικρίζει στην πολυμελή οικογένεια του είναι εχθρικό. Η μητέρα του, Ξένια (Θέμις Μπαζάκα), προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο τι πιστεύει και στην αγάπη της για τον ίδιο της τον γιο, την ώρα που η άποψη του αδερφού του, Ηρακλή (Μιχάλης Συριόπουλος), είναι ξεκάθαρη.

Ενώ λοιπόν θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Χρήστος έχει σκοτώσει την Άννα, ο ίδιος δεν φαίνεται καν να γνωρίζει αν το έχει κάνει ή όχι, Είναι ένας ευέξαπτος, με μπόλικα ξεσπάσματα άνθρωπος-θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς διπολικό. Το κλίμα, ξεκάθαρα, δεν τον σηκώνει στο Μεσολόγγι.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της Άννας και κυρίως η μητέρα της, Όλγα (Ταμίλα Κουλίεβα), βλέπουν τον εφιάλτη του “χαμού” της Άννας τους να ζωντανεύει ξανά με τον ερχομό του Χρήστου. Βέβαια, δεν εκφράζουν όλα τα μέλη της οικογένειας με τον ίδια τρόπο τη θλίψη τους, με τρανό παράδειγμα τον πατέρα, Σάββα (Γιάννης Τσορτέκης).

Η υπόθεση της Άννας ζητάει απαντήσεις, παρόλο που όλοι θεωρούν πως τις ξέρουν, το ίδιο χρίζει και ο χαμός του Μιχάλη Δελλή. Ο Χρήστος γνωρίζει καλά πως είναι αναπόφευκτο αυτό που θα ακολουθήσει…

Νομίζω είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως έχουμε να κάνουμε με μία καλοστημένη και αρκετά προσεγμένη ελληνική παραγωγή. Το κομμάτι της σκηνοθεσίας/φωτογραφίας είναι αυτό που ξεχωρίζει, καθώς τα πλάνα του Μεσολογγίου μας γοητεύουν και μας ταξιδεύουν, ενώ το γκρίζο φίλτρο που έχει προστεθεί στις σκηνές προσδίδει μία κινηματογραφικότητα στη σειρά. Παράλληλα, οι παραγωγοί έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάλληλη ατμόσφαιρα μυστηρίου και κινδύνου που “πλανάται” συνεχώς.

Το σενάριο έχει το ενδιαφέρον του, σίγουρα δεν είναι κάτι το συναρπαστικό, όμως αυτό είναι φυσικό μίας και έχουμε να κάνουμε με υπόθεση μυστηρίου. Την όλη διαφορά κάνουν εδώ οι ερμηνείες του ευρύτερου cast, που δίνει την κατάλληλη ώθηση στην ιστορία ώστε να πετύχει. Τα μόνα ονόματα που θα αναφέρω είναι αυτά των δύο μητέρων (Ταμίλα Κουλίεβα- Θέμις Μπαζάκα), που μας χαρίζουν ήδη δύο συνταρακτικές ερμηνείες.

Το τραγούδι της σειράς από τον Παύλο Παυλίδη και γενικότερα το μουσικό θέμα είναι εξαιρετικά και σου “καρφώνονται” στο μυαλό. Από την άλλη, ένα αρνητικό που παρατήρησα ήταν η αρκετά υψηλή ένταση της μουσικής, που σε αρκετά σημεία υπερκάλυπτε τον ήχο των διαλόγων.

Η Σκοτεινή Θάλασσα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30.