Για μια γευστική εμπειρία που ταξιδεύει στο χρόνο, τα κουτούκια της πόλης αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή. Με αυθεντική ατμόσφαιρα και περιβάλλον που παραπέμπει σε σκηνικό ελληνικής ταινίας, τα στέκια που θα βρείτε παρακάτω αποτελούν σίγουρα καλή αφορμή για να τα π(ι)είτε με την παρέα.

Το Υπόγειο του Μαραθωνίτη

Το υπόγειο του Μαραθωνίτη

Υπόγειο κουτούκι, από τα πιο αυθεντικά της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας (Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3). Ποιοτικό κρασί παραγωγής του και πιάτα με έμφαση στην ποιότητα, οι λόγοι που θα το επιλέξετε. Νόστιμη τυροκαυτερή, γίγαντες με σέλινο, γιαννιώτικη προβατίνα και λαχταριστό λουκάνικο και αρνίσια παϊδάκια στα όσα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Το Κουτούκι του Αντώνη

Το κουτούκι του Αντώνη

Στην Παλιά Κοκκινιά (Αργυροκάστρου 26) θα συναντήσετε αυτό το παραδοσιακό κουτούκι που λειτουργεί από το 1958. Με σκεπαστή αυλή, διατηρεί μέχρι σήμερα την αυθεντική ατμόσφαιρά του με πρωταγωνιστές μια μεγάλη συκιά, παλιά πλακάκια και πολλά μικρά αντικείμενα. Σε περίοπτη θέση τα βαρέλια με το κρασί διακοσμημένα από μια συλλογή από κομπολόγια. Απλά, κλασικά κι απέριττα τα πιάτα του, όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα αυθεντικό κουτούκι. Φάβα με κρεμμύδι, τηγανητός μπακαλιάρος και καλαμάρι, χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα και ζουμερό μπιφτέκι στις καθιερωμένες επιλογές των επισκεπτών.

Μίστερ Λουκιδέλης

Μίστερ Λουκιδέλης

Αν δεν είστε από τη Φιλαδέλφεια, πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζετε. Ωστόσο, ο Μίστερ Λουκιδέλης (Γεωργίου Παπανδρέου 81) αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή αλλά και για τους καλοφαγάδες της Αττικής γενικότερα. Ο χώρος μοιάζει με σκηνικό ταινίας του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ διαθέτει τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο. Παραδοσιακή τυρόπιτα και ζουμερό κεμπάπ στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε.

Το Όμορφο

Το Όμορφο

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το Κολωνάκι έχει το δικό του κουτούκι, το οποίο μάλιστα λειτουργεί εδώ και 80 χρόνια. Το Όμορφο βρίσκεται επί της Ξενοκράτους (νο 50) και σερβίρει όλες εκείνες τις νοστιμιές που περιμένει κανείς να απολαύσει σε ένα παραδοσιακό κουτούκι. Κατσικάκι γιουβέτσι, σουτζουκάκια σμυρνέικα, γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι, μοσχάρι με κολοκυθάκια αβγολέμονο θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Το Κουτούκι του Γρίλλη

Το κουτούκι του Γρίλλη

Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά γευστικά στέκια στην περιοχή του Ταύρου, κοντά στη στάση του ΗΣΑΠ (Αναξαγόρα 7). Λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄70 και προσφέρει μια από τις πιο αυθεντικές και καλτ εμπειρίες στην περιοχή, και όχι μόνο. Μια ξύλινη σκάλα οδηγεί στον εσωτερικό χώρο με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, γεμάτο με καδράκια και διάφορα διακοσμητικά. Κρεατικά στη σχάρα σε γενναίες μερίδες, νόστιμοι μεζέδες και φίνο κρασί στα όσα σίγουρα θα απολαύσετε.

Δίπορτο

Ταβέρνα Δίπορτο

Από τα πιο θρυλικά ταβερνάκια στο κέντρο, στην πλατεία Θεάτρου. Το Δίπορτο ακολουθεί την ιστορία της Αθήνας, σερβίροντας στους θαμώνες του νόστιμα πιάτα της αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας. Σούπες με όσπρια, φρέσκα ψαράκια και θεϊκή χωριάτικη στα σημεία αναφοράς του. Υπόγειος χώρος με λίγα τραπέζια.

Το Κουτούκι της Χαρίκλειας

Το κουτούκι της Χαρίκλειας

Με περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας, το Κουτούκι της Χαρίκλειας στη Μεταμόρφωση (Άρτης 29), μοιάζει με χρονομηχανή που ταξιδεύει στο χρόνο. Ο χώρος είναι γεμάτος με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας -από τα κλασικά βαρέλια με ρετσίνα και φωτογραφίες του Καζαντζίδη, μέχρι μαγειρικά σκεύη, ραπτομηχανές και τα σήματα της ΑΕΚ! Παϊδάκια και άλλα κρεατικά στη σχάρα, σαγανάκι, διάφορες τηγανιές και σαλάτες συνθέτουν τον κατάλογο.