Η ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική της στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, με όλο και περισσότερα εστιατόρια αλλά και σύγχρονα μεζεδοπωλεία να δίνουν έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς. Δείτε τέσσερα στέκια στην Αθήνα όπου θα δοκιμάσετε την πιο μοντέρνα εκδοχή της, με δημιουργική έμπνευση και πρωτότυπη εμφάνιση.

Artisanal

Artisanal

Από τους πιο θεατράλε χώρους όχι μόνο στην Κηφισιά (Ζηρίνη 2), αλλά σε ολόκληρη την πόλη, που εκτός από την εξεζητημένη αισθητική και την υπέροχη αυλή του, σε κερδίζει αμέσως και με τις προτάσεις της κουζίνας του. Ο σεφ του Artisanal, Δημήτρης Δημητριάδης, εδώ και χρόνια δημιουργεί οικείες γεύσεις, με σύγχρονες τεχνικές και έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς.

Ο Μυστικός Κήπος

Μυστικός Κήπος

Αρχικά μας συστήθηκε ως απλό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο, αλλά εδώ και λίγο καιρό Ο Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21) δίνει έμφαση στη δημιουργικότητα, επιμένοντας πάντα ελληνικά. Σε έναν υπέροχο χώρο με μια τέλεια αυλή που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις θα δοκιμάσετε εμπνευσμένα πιάτα όπως ο γαύρος μαρινάτος σε τραγανό ψωμάκι με μους ταραμά, οι τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας, κοκάκια από παντζάρι γεμιστά με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ, ρολό κοτόπουλο τυλιγμένο σε μανιτάρια με κρέμα καλαμποκιού και τσιπς παρμεζάνας κ.α.

Dopios

Dopios

Το νέο «παιδάκι» του Χριστόφορου Πέσκια στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια ωδή στην ελληνική κουζίνα, με πιάτα που ξεχωρίζουν για το σύγχρονο twist τους. Πρόκειται για ένα new age μεζεδοπωλείο που δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τους Έλληνες, μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Πιάτα με ελληνικό άρωμα και δημιουργική προσέγγιση ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού. Ανάμεσά τους το τζατζίκι αβοκάντο, η ρεβιθάδα με κρέμα μανούρι, ο γαύρος μαρινάτος με μαγιονέζα ρέγγας και κουμ κουάτ κ.α.

Κουκουνάρι

Κουκουνάρι

Από τα στέκια στο Χολαργό που έχει αποκτήσει το δικό του κοινό τα τελευταία χρόνια. Μοντέρνα ελληνική κουζίνα, σε έναν χώρο ιδιαιτέρως προσεγμένο που βγάζει οικειότητα και ζεστασιά. Πιάτα με μια σύγχρονη γαστρονομική ματιά πρωταγωνιστούν στο μενού του εστιατορίου Κουκουνάρι (Λεωφόρος Μεσογείων 262), παρασκευασμένα με περισσό μεράκι και έμπνευση.