Ο καλύτερος συνδυασμός για να απολαύσετε την έξοδό σας είναι εκείνος που περιλαμβάνει ποιοτικό φαγητό και εξαιρετικά cocktails. Ένα «πακέτο» που μπορείτε να βρείτε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Εμείς εστιάσαμε στο κέντρο της Αθήνας αυτήν τη φορά και ξεχωρίσαμε τρία από τα στέκια της πόλης όπου ο συνδυασμός φαγητού και ποτού γίνεται εκρηκτικός. Και φυσικά επαναλαμβάνεται με μεγάλη ευχαρίστηση.

42 Barstronomy Athens

Το ατμοσφαιρικό μπαρ- εστιατόριο στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της Αθήνας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Βουλής), δίπλα ακριβώς από τη στοά Μπολάνη υπόσχεται αξέχαστες συγκινήσεις, τόσο στο κομμάτι του φαγητού, όσο και στου ποτού. Το ιδανικό πάντρεμα της ποιότητας του φαγητού με εκείνης του ποτού δικαιολογούν και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό «barstronomy», όπου κανείς μπορεί να απολαύσει πιάτα που συνδυάζουν ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία με τον πιο δημιουργικό τρόπο και να τα συνοδεύσει με πρωτότυπα cocktails που σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Odori

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο hot στέκια στο κέντρο, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων. Όσοι το γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι εδώ θα δοκιμάσουν μία από τις πιο νόστιμες πίτσες στην Αθήνα, η οποία ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο, και έστω, και νοητά μέσα από την γεύση και τα αρώματά της μεταφέρει στη Νάπολη. Όσο για το κομμάτι του ποτού; Άκρως δημιουργικό και εδώ το team του Odori, καθώς μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην πρώτη αυθεντική βερμουτερία της πόλης.

Beauty Killed the Beast

Ένα bar- restaurant που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τον υπέροχο χώρο του, όσο και με τις προσεγμένες προτάσεις φαγητού και ποτού που σερβίρει στους θαμώνες του, πια. Στεγασμένο σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στο Μεταξουργείο, επί τις οδού Παραμυθίας (νο 14), στο Beauty Killed the Beast θα δώσετε ραντεβού με την παρέα για να δοκιμάσετε τα γευστικά πιάτα της fusion κουζίνας του, τα οποία συνδυάζονται τέλεια με τα ευφάνταστα cocktails της λίστας.