Αν δηλώνετε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και θέλετε να δοκιμάζετε πίτσες, ζυμαρικά και τιραμισού έτσι ακριβώς όπως τα απολαμβάνουν και στη γείτονα χώρα, τότε τα στέκια που ακολουθούν σίγουρα θα καθιερωθούν σε γευστικά σημεία αναφοράς στο κέντρο της πόλης.

Με τραπεζάκια έξω, σερβίρουν γευστικές λιχουδιές που δεν εξαντλούνται σε μία μόνο φορά.

Cardinale

Το Cardinale βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, επί της πολυσύχναστης Μητροπόλεως (νο 38), λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας αρωματικό καφέ και πλούσιο brunch, ενώ οι γευστικές προτάσεις του επικεντρώνονται στην κουζίνα της Ιταλίας. Ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ορεκτικά και ζυμαρικά κερδίζουν το κοινό, ενώ οι πίτσες που καταφτάνουν απευθείας από τον ξυλόφουρνο σίγουρα συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές του καταλόγου.

Στα συν και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει στο κρασί, με ιταλικές ως επί το πλείστον επιλογές να «φιγουράρουν» στη walk in κάβα που έχει διαμορφωθεί στον άνετο και κομψό χώρο του εστιατορίου.

Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (νο 13) συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails.

Frankie

To Frankie (Σκουφά 42) ακολουθεί το ύφος των εστιατορίων «Little Italy» στη Νέα Υόρκη και έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra. Η κουζίνα του αναδίδει αρώματα από την Κεντρική Ιταλία, ενώ είναι πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table.

Το μενού του αποτελείται από διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα στην οποία φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες.