Όσο ο καιρός το επιτρέπει λίγο ακόμη, οι αυλές στο κέντρο της Αθήνας θα αποτελούν πάντα την ιδανικότερη αφορμή για ένα απολαυστικό και χαλαρό καφεδάκι, το πρωί ή το απόγευμα.

Στου Ψυρρή, τα Πετράλωνα ή το Μεταξουργείο θα βρείτε κάποιες από αυτές.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.

Laatrac

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην πόλη βρίσκεται στον Κεραμεικό (Λεωνίδου 63-65) και συναντάται πίσω από μία μεγάλη σιδερένια πόρτα. Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή.

Ο λόγος για το Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι του οποίου η φιλοσοφία περικλείεται στο τρίπτυχο eat, drink, skate. Εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη και προσεγμένη αυλή.