Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας και αφήνοντας πίσω σας την πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη, και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 4, θα συναντήσετε το Monk, το νέο cozy στέκι της πόλης, που θα σας μυήσει στα μυστικά του κρασιού.

Το άρτι αφιχθέν wine bar- restaurant καλεί όλους τους φίλους, και μη, του κρασιού να ζήσουν απολαυστικές στιγμές με την παρέα τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να «παιδευτούν» πάνω στο κρασί, να το αγαπήσουν και να το κάνουν μέρος της κουλτούρας τους.

Σε αυτό βοηθάει και η καθημερινή παρουσία του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου (μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων με 10ετή πείρα στο χώρο), σκοπός του οποίου δεν είναι άλλος από τη μετάδοση των γνώσεών του για το κρασί στους πελάτες και φίλους του Monk.

Η κάβα του Monk αριθμεί 100 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget. Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο και εξειδικευμένο στο χώρο του δεν είναι άλλο από το σύστημα «Coravin» (θα το συναντήσετε σε ακόμη 2-3 σημεία σε όλη τη χώρα), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να δοκιμάσει οποιαδήποτε ετικέτα της κάβας, χωρίς να αγοράσει ολόκληρο το μπουκάλι.

Αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας βελόνας η οποία εισχωρεί στο καψούλι και το φελό του κρασιού και αφαιρεί την ποσότητα της παραγγελίας, προσθέτοντας, ωστόσο, αδρανές αέριο (Argon 65), το οποίο διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση και την ποιότητα του κρασιού. Με αυτόν τον τρόπο, δεν περιορίζεται ο πελάτης του Monk ενώ του δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσει το κρασί της αρεσκείας του –ακόμη και κάποιου πολύ ακριβού– χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μια ολόκληρη φιάλη.

Το Monk, διαθέτει επίσης cocktails με βάση το κρασί καθώς και προτάσεις κρύας κουζίνας οι οποίες παρασκευάζονται στην open air kitchen την ώρα της παραγγελίας σας. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται κρύες σαλάτες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών (ιδαίτερες και ψαγμένες επιλογές), μπρουσκέτες, ακόμη και sushi!

Tip: Οι μουσικές κινούνται σε free style, jazz, acid jazz, bossa nova, funky, soul μελωδίες. Κάθε Πέμπτη στα decks συναντάται ο Πέτρος Αδάμ, επιτυχημένος ραδιοφωνικός παραγωγός του Kosmos.

Info
Τρίτη- Παρασκευή: από τις 18.00, Σάββατο- Κυριακή: από τις 12.00, Δευτέρα: κλειστά
Τιμές: Από 3,50-9 ευρώ (ποτήρι κρασί)

Καρόρη 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3211117
www.facebook.com/monk.grapes.and.spirits


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!