Ένας άνθρωπος από τα «σπλάχνα» της Ferrari θα είναι ο νέος επικεφαλής της Formula 1 από την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25/09) η Liberty Media, η εταιρεία που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για τον Στέφανο Ντομενικάλι.

Την ίδια στιγμή, ο Τσέις Κάρεϊ, ο οποίος είναι αυτήν τη στιγμή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, θα αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου. Ο Ιρλανδοαμερικανός διαδέχθηκε το 2017 τον Μπέρνι Έκλεστοουν στο «τιμόνι» της F1, όταν η Liberty Media απέκτησε τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Ο 55χρονος Ντομενικάλι είναι γνώριμη φυσιογνωμία στους φιλάθλους της Formula 1, καθώς έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στη Ferrari. Ο Ιταλός εντάχθηκε στο δυναμικό της Scuderia το 1991 και παρέμεινε στους «κόκκινους» έως τις αρχές του 2014.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου εργάστηκε ως τιμ μάνατζερ πλάι στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της F1 σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ρος Μπρον, ενώ το 2002 έγινε αθλητικός διευθυντής και το 2008 επικεφαλής της ομάδας της Ferrari.

Το 2014 εντάχθηκε στο δυναμικό της Audi και το 2016 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και γενικού διευθυντή της (θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας) Lamborghini. Επίσης, είναι επικεφαλής της επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για τα μονοθέσια.