Η Red Bull ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας που φτάνει στο τέλος της πως ανανέωσε το συνεργασία της με τον Μαξ Φερστάπεν μέχρι το 2023. Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε το χέρι να μπει βαθιά στα ταμεία της αυστριακής ομάδας, καθώς υπήρξε ο φόβος πως ο Ολλανδός μπορεί να μετακόμιζε στη Mercedes το 2021, όταν και έληγε το προηγούμενο συμβόλαιό του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο σύμβουλος των «ταύρων» και για πολλούς σκιώδης επικεφαλής της ομάδας, δρ. Χέλμουτ Μάρκο, «δεν ήταν φτηνό το νέο συμβόλαιο, όμως δεν είχα όρεξη να παίξω… πόκερ». Μάλιστα, αποκάλυψε πως «είχα μεγάλο φόβο, ότι θα έχανα τον Μαξ από τη Mercedes».

Ο Αυστριακός δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσο κόστισε στη Red Bull το νέο συμβόλαιο του Φερστάπεν, ωστόσο η έκδοση της Bild που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάνει λόγο για τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό έως τα τέλη του 2023. Μάλιστα, η ιστοσελίδα motorsport.com ανεβάζει το ποσό αυτό στα σχεδόν 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως και να έχει, ο Ολλανδός μπαίνει στο γκρουπ των καλύτερα αμειβόμενων πιλότων της Formula 1, όπου εξ αρχής ήταν, αλλά πλέον με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους για εκείνον. Μάλιστα, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί, αναφέρει πως το νέο συμβόλαιο του «Mad Max» δεν περιλαμβάνει κάποια ρήτρα, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη ομάδα για να τον κάνει δικό της.

Αυτό που φέρεται να του εγγυήθηκε η αυστριακή ομάδα είναι έναν πολύ πιο δυνατό κινητήρα που θα «φορά» το μονοθέσιό του, καθώς από άποψη αεροδυναμικής, ίσως αυτήν τη στιγμή οι «ταύροι» να έχουν το καλύτερο πακέτο του γκριντ.