Στο πανέμορφο λιμάνι της κεντρικής Εύβοιας και συγκεκριμένα στη φιλόξενη περιοχή της Κύμης θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου, με τους 62 μονομάχους να είναι έτοιμοι να «παλέψουν» με το χρονόμετρο και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό.

Στο αγωνιστικό μέρος, την μερίδα του λέοντος των συμμετοχών συγκεντρώνει η Formula Saloon, με 16 συμμετοχές, με τους Ηλιόπουλο Μάριο (FordFocusST 170) και Σολδάτο Παναγιώτη (FordFiestaTurbo 2.0) να συνεχίζουν την μονομαχία τους από τον προηγούμενο αγώνα κάτι που θα ανεβάσει το ενδιαφέρον κατακόρυφα. Στην κατηγορία της Ν, η κλάση της Ν2, αναμένεται να δώσει επικές μάχες με 8 οδηγούς να παλεύουν για την νίκη. Στην κατηγορία Α, θα διαγωνιστούν 9 οδηγοί, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα υπάρξει και στην κατηγορία Ε, με τους 12 οδηγούς να θέλουν να πετύχουν ότι καλύτερο.

Τέλος, στην κατηγορία των Ιστορικών συναντάμε 13 συμμετοχές, με αυτοκίνητα που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Όπως πάντα, έτσι και φέτος η 17η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» διεξάγεται υπό την αιγίδα του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος προσφέρει τη φιλοξενία των οδηγών για το Σάββατο και στηρίζει με κάθε τρόπο τη διοργάνωση του αγώνα.

Νίκος Τσάδαρης