Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ) στην Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», γράφει στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Η Μεράλ Ακσενέρ, είναι σύμμαχος του Κεμάλ Κιλιτστντάρογλου, ο οποίος θα κοντραριστεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ). Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», αναφέρει ο Σοϊλού στο Twitter.

«Δε γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει»

Η ηγέτιδα του κόμματος της αντιπολίτευσης IYI, Μεράλ Ακσενέρ, προέβη σε δηλώσεις κατά του τούρκικου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την επίθεση που συνέβη στα γραφεία της παράταξής της. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δε γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει.» «Δε σε φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Θα μπορούσα να σε αποκαλέσω πρόεδρο, όμως ένας πρόεδρος δε μιλάει, ούτε ενεργεί έτσι. Το κόμμα μας δέχθηκε επίθεση. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές (…)Δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες. Αγαπητό μου έθνος, αν αυτά συμβαίνουν σήμερα σε εμάς, τότε αύριο θα συμβούν και σε εσάς».

«Αυτή είναι μια προσπάθεια να φοβηθούν μέλη ενός πολιτικού κόμματος μόλις ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορείτε να μας τρομάξετε, αλλά αυτό είναι μια προσβολή στους ψηφοφόρους», είπε η Ακσενέρ.

Ύστερα η ίδια, αναφερόμενη ξανά στο πρόσωπο του Ερντογάν, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως «Κατά τη διάρκεια της βασιλείας σας, όλες οι επιθέσεις εναντίον του σπιτιού μου και των συναδέλφων μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, οργανώθηκε ένοπλη επίθεση κατά του Επαρχιακού μας Προέδρου στην Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Μπέη! Αν πρόκειται να έρθετε, ελάτε!».