Εξηγήσεις από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για το χάος που έχει προκληθεί στις αερομεταφορές εξαιτίας της κακοκαιρίας, προτίθεται να ζητήσει ο ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις Μεταφορές Σιίμ Κάλας.

Ο επίτροπος χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν κλείσει λόγω του χιονιού, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Οι εναέριες μεταφορές θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα στο μέλλον σε παρόμοιες καταστάσεις, υπογραμμίζει. «Τα τελευταία χρόνια μας μάθανε ότι το χιόνι στη δυτική Ευρώπη δεν αποτελεί μια ειδική περίσταση», πρόσθεσε και ζήτησε καλύτερη προετοιμασία. Διαφορετικά, προειδοποίησε, η Επιτροπή διατίθεται να παρουσιάσει νομοθετικά μέτρα όσον αφορά τις αξιώσεις για την παροχή του ελάχιστου των υπηρεσιών από τα αεροδρόμια.

Χιλιάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στις αίθουσες ευρωπαϊκών αεροδρομίων, μερικές φορές σε κρεβάτια εκστρατείας, μετά το χάος που προκλήθηκε από την ακύρωση πάρα πολλών πτήσεων λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.