Έκτακτη συνεδρίαση συγκαλεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με θέμα τη συμφωνία-πλαίσιο στην οποία κατέληξαν χθες το Ιράν με τη διεθνή κοινότητα .

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου που διαθέτει το Ιράν θα καταστραφεί ή θα εξαχθεί από τη χώρα. Επιπροσθέτως, το Ιράν δέχτηκε να γίνονται επιθεωρήσεις για δέκα χρόνια -το διάστημα ισχύος της συμφωνίας- και, όπως ανέφεραν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, θα διατηρήσει σε λειτουργία τις 6.000 από τις 19.000 μηχανές φυγοκέντρησης που διαθέτει.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Νετανιάχου για να συζητήσουν για τη συμφωνία και πρόσθεσε ότι αυτή υποδηλώνει μία σημαντική πρόοδο προς μία λύση διαρκείας, η οποία αποκλείει όλους τους δρόμους προς την απόκτηση πυρηνικού όπλου από το Ιράν.

«Μία συμφωνία που βασίζεται σε αυτό το πλαίσιο συνιστά απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ. Η εναλλακτική είναι να διατηρήσουμε σθεναρά τη θέση μας και να αυξήσουμε την πίεση στο Ιράν μέχρι να επιτευχθεί μία καλύτερη συμφωνία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου μετά τη συνομιλία του με τον Ομπάμα.