Για συμφωνία που θέτει σε κίνδυνο το Ισραήλ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, σε δήλωση του, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.  Η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε τους πανηγυρισμούς για την επίτευξη μια συμφωνίας- πλαισίου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται προκειμένου να εμποδίσει μια «κακή» τελική συμφωνία.

«Τα χαμόγελα στη Λωζάννη είναι αποκομμένα από την οικτρή πραγματικότητα για την οποία το Ιράν αρνείται να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση σχετικά με το θέμα των πυρηνικών και συνεχίζει να απειλεί το Ισραήλ και όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να εξηγήσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε μια κακή τελική συμφωνία», τόνισε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να τον ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά την συνομιλία τους ο Ομπάμα σημείωσε πως η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας μακροπρόθεσμης λύσης που αποσκοπεί στον περιορισμό της πυρηνικής δραστηριότητας του Ιράν και τον αποκλεισμό της δυνατότητας ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Συμπλήρωσε μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως η πρόοδος στο πυρηνικό μέτωπο δεν μειώνει τις ανησυχίες σχετικά με την «υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία αλλά και τις απειλές εναντίον του Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πάντως μέσω του twitter του νωρίτερα είχε δηλώσει πως «όποια συμφωνία επιτευχθεί θα πρέπει να υποχρεώνει το Ιράν να κάνει πίσω στο πρόγραμμά του». Αμέσως μετά την ανακοίνωση έκανε δήλωση κατά την οποία ανέφερε πως η συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο το Ισραήλ.