Σε εκτέλεση 20 ατόμων προχώρησε η τζιχαντιστική σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Τα συγκεκριμένα άτομα σχεδίαζαν να ενταχθούν σε μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία μάχεται τους ακραίους ισλαμιστές στην επαρχία Κιρκούκ, ανέφεραν σήμερα οι ιρακινές αρχές.

Η εκτέλεση των ανδρών αυτών, που είχαν δηλώσει εθελοντές στις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, έγινε στην πόλη Χαουίτζα, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και δύο τοπικούς αξιωματούχους. Η εκτέλεση δεν ανακοινώθηκε από άλλη πηγή, όμως στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε μια σειρά πολύ σκληρών φωτογραφιών που εικονίζουν τα θύματα.

Ο στρατός του Ιράκ και οι σύμμαχοί του, κυρίως οι κουρδικές δυνάμεις, οι σιίτες μαχητές και μέλη σουνιτικών φυλών, εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να ανακαταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Τικρίτ. Το Τικρίτ απέχει 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης και είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επίθεσής τους που τους επέτρεψε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του βόρειου και δυτικού Ιράκ.

Τέλος, οι δυνάμεις των Κούρδων από την πλευρά τους ξεκίνησαν σήμερα μια επιχείρηση στις ζώνες νότια και δυτικά της πόλης Κιρκούκ, εντείνοντας την πίεση στα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη.