Ομάδα Σέρβων γιατρών κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου, Βόισλαβ Σέσελι, στη φυλακή της Χάγης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ότι εφαρμόζεται το κατάλληλο σύστημα προστασίας της υγείας των κρατουμένων, βασισμένο στα ολλανδικά πρότυπα, ανακοίνωσε σήμερα το ICTY.

Οι γιατροί από τη Σερβία ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους ότι εφαρμόζεται πλήρως επαρκές σύστημα προστασίας της υγείας, βασισμένο στα ολλανδικά πρότυπα, όσον αφορά τη συχνότητα, το είδος και τη μέθοδο διάγνωσης και θεραπείας και γι αυτό οι κρατούμενοι έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, στις οποίες δεν έχει πρόσβαση ο μέσος πολίτης της Ολλανδίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ICTY αναφέρει ότι ομάδα γιατρών από τη Σερβία επισκέφθηκε τον Σέσελι από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου στη φυλακή με αίτημα της κυβέρνησης της Σερβίας, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κανονισμού της φυλακής.

Το ιατρικό προσωπικό της φυλακής συνεργάστηκε πλήρως με τους Σέρβους γιατρούς και με τη συναίνεση του κρατούμενου τους παρέδωσε όλο ιστορικό και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ICTY.

Το ICTY υπογραμμίζει ότι το αίτημα για επίσκεψη γιατρών εγκρίθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και ότι το συντομότερο δυνατό θα παραδώσει και πρόσθετες διαγνωστικές εξετάσεις.