Νέα μέτρα με στόχο την αποφυγή «εισερχόμενων» κρουσμάτων κορονοϊού λαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/4) θα προσθέσει το Μπανγκλαντές, την Κένυα, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες στον ταξιδιωτικό της «κόκκινο κατάλογο», απαγορεύοντας την είσοδο στο έδαφός της ατόμων που φτάνουν από αυτές τις χώρες, εκτός κι αν είναι Βρετανοί ή Ιρλανδοί πολίτες.

Οι Αρχές θα αρνούνται την είσοδο στη χώρα των πολιτών που θα φτάνουν στη Βρετανία από χώρες που βρίσκονται στον «κόκκινο κατάλογο», ενώ οι Βρετανοί που θα επιστρέφουν στη χώρα τους από αυτές θα οφείλουν να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχεία.

Η βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε ότι το Πακιστάν, η Κένυα, οι Φιλιππίνες και το Μπανγκλαντές θα ενταχθούν από τις 04:00 της 9ης Απριλίου στον κατάλογο αυτόν, στον οποίο βρίσκονται περίπου άλλες τριάντα χώρες κυρίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική.

Αιτήματα είχαν διατυπωθεί για να συμπεριληφθούν σε αυτόν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αλλά η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει να κάνει κάτι τέτοιο.

TAGS