Ένα 6χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν άνδρα-εισβολέα κατά τη διάρκεια επίθεσης σε νηπιαγωγείο της Ρωσίας.

Το τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε την ώρα του απογευματινού ύπνου, όταν τα μικρά παιδιά κοιμόντουσαν, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως ο 36χρονος Denis Pozdeev, εισέβαλε σε νηπιαγωγείο στο Naryan-Mar, ένα λιμάνι βόρεια του Αρκτικού Κύκλου στην αυτόνομη περιοχή του Nenets.

Οι φύλακες ασφαλείας στο παιδικό σταθμό «Skazka» δεν σταμάτησαν τον άνδρα καθώς έμπαινε στο δωμάτιο όπου ξεκουράζονταν τα παιδιά.

Ουρλιάζοντας «ο Σατανάς με διέταξε να το κάνω!», ο Pozdeev επιτέθηκε σε ένα από τα παιδιά που κοιμόταν σε ένα γωνιακό κρεβάτι, κόβοντας τον λαιμό του με μαχαίρι.

Το αγοράκι πέθανε λίγα λεπτά μετά την επίθεση στα χέρια των νταντάδων του σταθμού.

Οι φύλακες κράτησαν τον εισβολέα μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Το θύμα αναγνωρίστηκε ως ο 6χρονος Kirill Savenkov. Ήταν στο τελευταίο έτος του νηπιαγωγείου πριν να ξεκινήσει το σχολείο.

Ο συντετριμμένος πατέρας του Konstantin είπε ότι ο σταθμός επικοινώνησε με τη σύζυγό του Yelena και τους ενημέρωσε για την τραγωδία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ανακρίσεων από την αστυνομία, ο Pozdeev ανέφερε ότι «οι φωνές στο κεφάλι» του τον έκαναν να διαπράξει το έγκλημα. Βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα.

Ο δράστης δεν είχε καμία σχέση με το θύμα και ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο νηπιαγωγείο «κατά λάθος» γιατί «είχε παραισθήσεις». Μάλιστα είπε ότι μπέρδεψε το παιδί που κοιμόταν με τέρας και του επιτέθηκε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά του, η αστυνομία εντόπισε χαρτιά με βασικές πληροφορίες για τον σταθμό «Skazka», τις ώρες λειτουργίας του και πληροφορίες για τον αριθμό των παιδιών.