Για τη Συρία, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις σχέσεις όπως διαμορφώνονται πλέον με ΗΠΑ και Ρωσία μετά τις δύο συνθήκες εκεχειρίας μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

«Εμείς μετατρέψαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας, σε διάδρομο ειρήνης», είπε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, και πρόσθεσε: «Περιμένουμε ακόμη μία εβδομάδα. Όταν λήξουν οι 150 ώρες, τότε θα ξεκινήσει για τις δυνάμεις μας η περίοδος να αναλάβουν δράση. Και μετά, σε Ανατολή και Δύση, και οι δύο πλευρές θα πραγματοποιούμε περιπολίες. Υπάρχει εκεί και το Μανμπίτς. Είχαν πει ότι θα άδειαζαν το Μανμπίτς μέσα σε 90 ημέρες. Οι ΗΠΑ που το είπαν, δεν το έκαναν».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ειλικρινής όταν μιλάει μαζί του. «Μου έχει συμπεριφερθεί με ειλικρίνεια μέχρι σήμερα», είπε και επιβεβαίωσε ότι στις 13 Νοεμβρίου θα πάει στην Αμερική να τον συναντήσει, μετά και την άρση των κυρώσεων. Αλλά «θα του δείξω πάλι και την επιστολή που μας έστειλε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο άλλος στόχος του ταξιδιού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ είναι, μετά τη συμφωνία στη Συρία, να ζητήσει την έκδοση του ηγέτη των Κούρδων μαχητών με το κωδικό όνομα Μαζλούμ. Έδωσε μάλιστα σήμερα εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας του να ζητήσει την έκδοσή του, όπως δήλωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.