Διαδήλωση κατά της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έκαναν χθες ακροδεξιές οργανώσεις στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Στη διαδήλωση, που οργάνωσαν το Σερβικό Εθνικό Κίνημα «Nasi» και η Σερβική Συνέλευση «Ζαβέτνιτσι», συμμετείχαν περίπου εκατό άτομα κρατώντας σημαίες των οργανώσεων, σημαίες της Σερβίας και πανό με το σύνθημα «Μακριά τα χέρια από το Κόσοβο, τη γη του σερβικού λαού».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ομιλητές είπαν ότι η κ. Κλίντον δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Βελιγράδι λόγω του ρόλου των ΗΠΑ «στην αρπαγή του Κοσόβου από τη Σερβία».

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Κάθριν Άστον φθάνουν σήμερα στο Βελιγράδι για συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Όπως έχει αναγγελθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών των κ.κ. Κλίντον και Άστον με τη σερβική ηγεσία θα βρεθούν ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας και άλλα ζητήματα που συνδέονται με την πορεία ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.