Σε λίγες ώρες και πιο συγκεκριμένα στις 4 τα ξημερώματα ξεκινά το τελευταίο ντιμπέιτ των δύο αντιπάλων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ομπάμα και Ρόμνεϊ, στη Φλόριντα, μία πολιτεία από αυτές που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Βασικό θέμα θα είναι η εξωτερική πολιτική, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνει στον τομέα.

Όμως το προβάδισμα του Αμερικανού Προέδρου έχει περιοριστεί από το καλοκαίρι και γι’αυτό ο Ομπάμα επικέντρωσε τελευταία την εκστρατεία του σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στον τομέα αυτό, την εξουδετέρωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον περασμένο Μάιο.

Ο Μπιν Λάντεν ήταν καταζητούμενος από το Σεπτέμβριο του 2001, καθώς ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε ολόκληρη την Αμερική, ανάμεσά τους και την πτώση των Δίδυμων Πύργων.

Ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να κερδίσει πόντους από αυτή την επιτυχία, ενώ από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ αναμένεται να ασκήσει και πάλι κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα στην επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Λιβύη, αλλά και για την επιδείνωση των σχέσεων με το Ισραήλ, μετά και την άρνηση του Προέδρου να συναντηθεί με το Νετανιάχου…

Το βέβαιο είναι ότι το τελευταίο ντιμπέιτ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους δύο αντιπάλους πολύ κοντά και συχνά ακόμη και ισοδύναμους.