Έναν Νορβηγό διπλωμάτη απέλασε το Χαρτούμ στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε το σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση έγινε την επομένη της απέλασης από το Όσλο ενός Σουδανού διπλωμάτη στη Νορβηγία, ο οποίος κατηγορείται ότι κατασκόπευε τους συμπατριώτες του που ζουν στην σκανδιναβική αυτή χώρα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν ζήτησε από τον Νορβηγό πρεσβευτή στο Χαρτούμ να αποπέμψει έναν από τους διπλωμάτες του, έπειτα από σύνοδο που πραγματοποίησε σήμερα», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλ Ομπέιντ Μέρουχ.

Ο Μόρτεν Άασλαντ, ο Νορβηγός πρεσβευτής στο Σουδάν, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Η Νορβηγία αξίωσε χθες από το Σουδάν να ανακαλέσει έναν Σουδανό διπλωμάτη στο Όσλο, ο οποίος είναι ύποπτος ότι εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος Σουδανών που έχουν εγκατασταθεί στη Νορβηγία.

Η νορβηγική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών (PST) είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός 38χρονου Σουδανού, ο οποίος ήταν ύποπτος ότι συνέλεξε λαθραία πληροφορίες για συμπατριώτες του στη Νορβηγία και τις έδωσε σε ένα άτομο στην πρεσβεία του Σουδάν στο Όσλο.

Το Όσλο έκρινε ότι η δραστηριότητα αυτή του διπλωμάτη «δεν είναι συμβατή με τη διπλωματική του ιδιότητα» και τον χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο.