Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά ο οδηγός αυτοκινήτου ενός τηλεοπτικού συνεργείου, ενώ τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ τους τρεις αστυνομικοί.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στην πόλη Πεσαβάρ κατά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται για την προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Ο Μοχάμεντ Αμίρ επλήγη από σφαίρα την ώρα που προσπαθούσε να μεταφέρει μια δημοσιογραφική ομάδα του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου ARY TV κοντά στον κινηματογράφο στον οποίο έβαλαν φωτιά οι διαδηλωτές, είπε ο Αουίας Τοχίντ, διευθυντής της τηλεοπτικής εταιρίας. Βαριά τραυματισμένος διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου τέθηκε υπό τεχνητή υποστήριξη και λίγο μετά εξέπνευσε, είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Διαδηλώσεις έχουν εξελιχθεί σε βίαια επεισόδια και σε άλλες πόλεις, όπως το Ραβαλπίντι.

Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ κλήθηκε στο πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών για να τού επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για την αντι-ισλαμική ταινία αμερικανού παραγωγού.

Η πακιστανική κυβέρνηση ζήτησε από τον πρεσβευτή Ρίτσαρντ Χόγκλαντ να προβεί σε ενέργειες σε βάρος του παραγωγού της «ιερόσυλης ταινίας» και να βοηθήσει για να εξασφαλιστεί η αφαίρεση των επίμαχων αποσπασμάτων της ταινίας από βίντεο αναρτημένο στον ιστότοπο YouTube, μετέδωσε η επίσημη πακιστανική τηλεόραση.