Μία ορκωμοσία πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει έλαβε χώρα για τον Δήμαρχο του Άνκορατζ στην Αλάσκα.

Οι κάτοικοι περίμεναν τον Δήμαρχο που εξέλεξαν να ορκιστεί αλλά εκείνος… έλειπε σε διακοπές. Το ταξίδι του Dan Sullivan στη Χαβάη, στάθηκε εμπόδιο στο να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του, κι έτσι μη έχοντας άλλη λύση συνδέθηκε live online με το Δημαρχείο του στην Αλάσκα μέσα από το γραφείο ενός δικηγόρου στη Χαβάη, όπου έδωσε τον όρκο του για τη δεύτερη θητεία του.

«Είναι πραγματική τιμή να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την οικογένεια και τους φίλους μου στη Χαβάη» είπε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε αυτού του είδους την τεχνολογία».

Ο δικαστικός είπε τον εν λόγω όρκο και ο Δήμαρχος τον επανέλαβε από τη Χονολουλού. Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν την τελετή.

Όταν ρωτήθηκε γιατί προγραμμάτισε αυτό το οικογενειακό ταξίδι ενώ υπήρχε η προγραμματισμένη τελετή ορκωμοσίας του απάντησε ότι «το ταξίδι εξαρτιόταν από πολλές συνισταμένες και ότι ήταν πιο εύκολο για εκείνον να κανονίσει το πρόγραμμά του παρά να αναγκάσει όλους τους άλλους να κανονίσουν το δικό τους»!

«Πραγματικά δεν έχει σημασία που γίνεται η ορκωμοσία, σε ποιο δωμάτιο είσαι ή σε ποιο μέρος», είπε. «Αυτό που έχει σημασία είναι τα λόγια του όρκου σου να τηρηθούν και να προασπίζουν το σύνταγμα της χώρας και του κράτους», τόνισε.