Ένας άνδρας και μια γυναίκα άφησαν το σπίτι τους σε δύο Κινέζους μισθωτές, για όσο καιρό θα έλειπαν, και όταν επέστρεψαν το βρήκαν μεταμορφωμένο σε εργοστάσιο παραγωγής ναρκωτικών.

Οι Σον και Κέιτι Τόμας βρήκαν εκατοντάδες φυτά κάνναβης, οκτώ τόνους χώματος στη σοφίτα και ένα νέο σύστημα εξαερισμού. Κάθε τμήμα του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου και του γκαράζ, είχε χρησιμοποιηθεί για τη καλλιέργεια κάνναβης.

Το υπνοδωμάτιο τους ήταν γεμάτο με τα παράνομα φυτά, στο οποίο μάλιστα είχε εγκατασταθεί ειδικός φωτισμός για την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Το ζευγάρι βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπο με το ποσό των 20.000 λιρών για την αποκατάσταση του σπιτιού τους και φοβούνται πως η αξία του θα πέσει από τις 175.000 στις 130.000 λίρες.

Αν και το σπίτι ήταν ασφαλισμένο, δεν έλαβαν καμία αποζημίωση, επειδή οι ζημιές θεωρήθηκαν «κακόβουλες».

Οι δύο Κινέζοι αγνοούνται και η αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει.

Ο 28χρονος Τόμας, πατέρας τριών παιδιών, εξασφάλισε μια νέα θέση εργασίας στη Νότια Ουαλία, και μετακόμισε εκεί για λίγο χρονικό διάστημα με την οικογένεια του. Οι δύο Κινέζοι εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι ενοικιαστές, και σύμφωνα με τον 28χρονο, ήταν καλοντυμένοι και αξιοσέβαστοι. Τελικά, συμφώνησαν στο ενοίκιο των 850 λιρών το μήνα.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Τόμας επέστρεψε για ένα τυπικό έλεγχο και ανακάλυψε το «δάσος» κάνναβης μέσα στο σπίτι του. Οι δύο ύποπτοι εξαφανίστηκαν αμέσως και ακόμα αγνοούνται.