«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, προσθέτοντας πως το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις διαπραγματεύσεις θα εξαρτηθεί από τον Μάθιου Νίμιτς.

«Ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς είναι ενεργός, όλο αυτό τον καιρό είχε επαφές και με τις δύο πλευρές, αλλά εάν θα υπάρξει κάποιος ειδικός γύρος συνομιλιών ή ενδεχομένως έλευσή του ή κάποιο άλλο ξεχωριστό γεγονός, δεν μπορώ να το προκαταλάβω, διότι αυτό το γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα. Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Νίμιτς διατηρεί το τέμπο των επαφών, της επικοινωνίας και των διαβουλεύσεων», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να προωθήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, σχολίασε ότι η αντιπολίτευση, ελλείψει επιχειρημάτων, καταγγέλλει ότι η παρούσα κυβέρνηση παρεμποδίζει τις διαδικασίες ενσωμάτωσης της χώρας στις ευρωπαϊκές δομές: «Ωστόσο, μία κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ δεν θα κατέβαλλε τόσο πολλές προσπάθειες για να υπάρξει θετική έκθεση και σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι