«Ντρέπεται» που ήταν φίλη του Μπρέιβικ στο Facebook η Καμίλα Ρόγκφορς,μπλόγκερ από τη Σουηδία.Όπως εξηγεί,έγινε μέλος του ακροδεξιού κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες πριν από τρία χρόνια και έτσι την εντόπισε ο Μπρέιβικ στα τέλη του 2009 και της έστειλε πρόσκληση για να γίνουν φίλοι. «Δεν τον γνώριζα αλλά μου κίνησε την περιέργεια το ότι ήταν Νορβηγός και έγινα φίλη του. Δεν είναι άλλωστε τίποτε σπουδαίο να αποδεχθείς μια πρόσκληση για φιλία στο Facebook».

Η 37χρονη Ρόγκφορς αναζήτησε πληροφορίες για τον Μπρέιβικ «αλλά δεν βρήκα τίποτα, κανείς δεν φαινόταν να τον γνωρίζει και σκέφτηκα ότι έλεγε ψέματα για την ταυτότητά του. Δεν έκανε πολλή ΄΄φασαρία΄΄ στο Facebook και, απ΄ όσο θυμάμαι, δεν ανταλλάξαμε αξιοσημείωτες κουβέντες. Ούτε αναρτούσε τίποτε σπουδαίο στη σελίδα του». Όπως αναφέρει στο «Βήμα»,κάποια στιγμή, δεν μπορεί να θυμηθεί πότε, τον αφαίρεσε από τους φίλους της.

Εν τω μεταξύ η Ρόγκφορς είχε αποχωρήσει από τους Σουηδούς Δημοκράτες, αηδιασμένη από το μίσος. «Στρέφονται με μανία εναντίον των μουσουλμάνων. Θεωρούν ότι υπάρχουν δύο επιλογές:είτε μια ασφαλής ζωή για τους γέρους και τα παιδιά μας είτε να ξοδέψουμε όλο το σουηδικό χρήμα για να παράσχουμε υπηρεσίες πρόνοιας στους μετανάστες.Έχουν μια πολύ σκληρή και προκλητική στάση». Μετά το μακελειό στην Ουτόγια, «όλοι οι φίλοι του Μπρέιβικ στο Ιnternet έχουν φοβηθεί και παριστάνουν ότι δεν τον γνώριζαν» συνεχίζει η Ρόγκφορς. «Είχε όμως 8.000 φίλους». «Είναι προφανές ότι μάζευε e-mail για να στείλει στους ανθρώπους αυτούς το βιβλίο του. Λίγο πριν από το μακελειό έστειλε σε όλους τους ΄΄φίλους΄΄ του μια μικρότερη εκδοχή του βιβλίου. Μόνο όμως ένα ακόμη άτομο στη Σουηδία παραδέχεται ότι το έλαβε».

Σήμερα η Ρόγκφορς δέχεται απειλές από τους Σουηδούς Δημοκράτες επειδή μίλησε και τους συνέδεσε με τον Μπρέιβικ. «Μου επιτίθενται φραστικά στο Facebook.Ξέρω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.Ο μόνος τρόπος έκφρασης που γνωρίζουν είναι ο τραμπουκισμός. Πιστεύω όμως ότι δεν θα μου επιτεθούν σωματικά. Οι Σουηδοί Δημοκράτες δεν είναι βίαιοι.Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για άλλες πιο εξτρεμιστικές ομάδες που ψηφίζουν Σουηδούς Δημοκράτες στις εκλογές».