Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση μιας γυναίκας από τη Λιβύη, η οποία ισχυρίστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από άνδρες του στρατού του Καντάφι.

Η γυναίκα εισέβαλε σε ξενοδοχείο της Τρίπολης, όπου διαμένουν ξένοι δημοσιογράφοι και κλαίγοντας άρχισε να λέει ότι περίπου 15 άνδρες του Καντάφι την κράτησαν αιχμάλωτη σε φυλάκιο για τρεις ημέρες και την βίαζαν.

«Κοιτάξτε τι μου έκαναν τα καθάρματα του Καντάφι» φώναζε η γυναίκα δείχνοντας τα σημάδια από σκοινί που είχε στους καρπούς της. Το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου έσπευσε αμέσως να απομακρύνει τη γυναίκα, η οποία εξακολούθησε να ουρλιάζει και να κατηγορεί τον Καντάφι. Ακολούθησαν επεισόδια ανάμεσα στους φρουρούς ασφαλείας και σε δημοσιογράφους που θέλησαν να προστατεύσουν τη γυναίκα.

Όπως αναφέρει το CNN, η ιστορία της γυναίκας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά τα τραύματα που φέρει σε όλο της το σώμα μάλλον αποδεικνύουν τα βάσανα που πέρασε. Πάντως, οι φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου, ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα είναι μια «ψυχασθενής» που θέλει απλώς «να τραβήξει την προσοχή».

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένας πολίτης της Λιβύης ήρθε σε άμεση επαφή με τους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα στη χώρα. Οι δημοσιογράφοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς και δεν μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους δρόμους.