Με ανταλλάγματα προσέγγισαν οι αρχές τη μητέρα της νεαρής γυναίκας που κατήγγειλε πως βιάστηκε από στρατιωτικούς που πρόσκεινται στον Καντάφι, προκειμένου να την προτρέψουν, όπως η ίδια λέει να πείσει την κόρη της να πάρει πίσω την καταγγελία της.

Το βίντεο της Eman al-Obaidi έκανε το γύρο του κόσμου δείχνοντας την ίδια κλαίγοντας και φωνάζοντας να καταγγέλλει πως κρατήθηκε για δύο ημέρες και βιάστηκε από 15 άνδρες του Λίβυου ηγέτη. Οι εικόνες, από κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης, έδειχναν στη συνέχεια την αντίδραση των ανδρών της ασφάλειας και του προσωπικού του ξενοδοχείου οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον των δημοσιογράφων που μαγνητοσκοπούσαν τη νεαρή γυναίκα. Τελικά εκείνη σύρθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο με άγνωστο προορισμό.

Οι καταγγελίες της δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή. Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε πάντως την Κυριακή πως η νεαρή γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και ήταν ήδη με την οικογένειά της.

Ωστόσο η μητέρα της, Aisha Ahmad, δήλωσε στους δημοσιογράφους του Sky News πως οι αρχές επικοινώνησαν μαζί της και της είπαν πώς η κόρη της θα μπορούσε να απελευθερωθεί. Της έταξαν, σύμφωνα πάντα με την ίδια, την άμεση απελευθέρωσή της κόρης της και«οτιδήποτε θα μπορούσαν να ζητήσουν τα παιδιά της», χρήματα, καινούριο σπίτι, αρκεί να άλλαζε όσα είπε.

«Είπα στην κόρη μου να παραμείνει σιωπηλή», λέει η ίδια.

Δείτε το βίντεο