Καταιγιστικά χτυπήματα κατάφεραν για άλλο ένα 24ωρο οι συμμαχικές δυνάμεις εναντίον του στρατού του Μουαμάρ Καντάφι, στη Λιβύη.

Χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 160 αποστολές, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Από αυτές τις αποστολές οι 96 αφορούσαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες είχαν να κάνουν με την τήρηση της απαγόρευσης πτήσεων.
Σύντομα, ενδεχομένως και σήμερα η επιβολή και τήρηση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ανατεθεί στο NATO, ενώ την προστασία των αμάχων, που περιλαμβάνει πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι, διαχειρίζονται οι δυνάμεις της συμμαχίας.

Από τις 19 Μαρτίου, όταν άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 1.257 πτήσεις, στις 540 εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν πλήγματα. Τις περισσότερες αποστολές έχουν αναλάβει οι αμερικανικές δυνάμεις.
Το βράδυ του Σαββάτου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Καντάφι δήλωσε ότι σημειώθηκαν «εντατικές» επιδρομές εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο συνταγματάρχη, στην έκταση των 400 χιλιομέτρων που χωρίζουν την Ατζνταμπίγια και τη Σύρτη. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, επιθέσεις έγιναν ακόμα στις πόλεις Σύρτη και Σέμπχα.