Δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν σε αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα στη Λιβύη και σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Ο αυτόπτης μάρτυρας που ονομάζεται Μοχάμεντ δήλωσε ότι μονάδα παραστρατιωτικής δύναμης που ελέγχεται από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Χάμις, επιτέθηκε στους αντικυβερνητικούς κοντά στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της Μιζουράτα και έχει περάσει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών εδώ και αρκετές ημέρες.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη, στη βορειοανατολική Λιβύη, παραιτήθηκε και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Αρκετές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος παραιτήθηκε, έχουν στραφεί κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και έχουν ταχθεί στο πλευρό των διαδηλωτών.