Οι λάτρεις του αστακού μπορούν να απολαύσουν ένα πιάτο που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Υλικά

• 1 ή 2 αστακούς στο μισό κιλο
• 400 γρ ρύζι καρολίνα
• 200 γρ κρέμα γάλακτος
• Μισό φλιτζάνι κονιάκ
• 200 γρ σάλτσα ντομάτας
• 2 κρεμμύδια
• 1 καρότο
• Ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

• Βράζουμε τον αστακό με το κέλυφος σε μια κατσαρόλα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ολόκληρο
• Τον στραγγίζουμε (κρατάμε το νερό του για το ρύζι), τον αφήνουμε να κρυώσει, τον καθαρίζουμε και στην συνέχεια τον τσιγαρίζουμε με το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
• Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά
• Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να δέσει η σάλτσα
• Με το άλλο μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι τσιγαρίζουμε το ρύζι, και προσθέτουμε λίγο από το νερό του αστακού
• Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε και τη σάλτσα του αστακού και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Πηγή: greekmasa.gr