Το Τελ Αβίβ είναι μια παραθαλάσσια πόλη του Ισραήλ που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τον «απόλυτο προορισμό» για τον ταξιδιώτη που θέλει να περάσει αξέχαστες στιγμές πολυτέλειας.

Με καινούρια εστιατόρια 5 αστέρων να κάνουν το ντεμπούτο τους κάθε μήνα και 16 χιλιόμετρα ακτογραμμών να ανακαλύψει κανείς, δεν προκαλεί έκπληξη γιατί το Τελ Αβίβ τραβά επάνω του τα βλέμματα όλου του κόσμου.

Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το επισκεφτείτε, σύμφωνα με άρθρο του Daniel Abrahams στο aluxurytravelblog.com

1. Γκαλερί με σπουδαία έργα τέχνης

Η καλλιτεχνική σκηνή του Τελ Αβίβ ανθεί και στην πόλη υπάρχουν τρεις γκαλερί που αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κανείς. Οι Noga, Dvir και Sommer Contemporary Art φιλοξενούν σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης και φωτογραφίες.

2. Επίσκεψη στο Abu-Hassan για το καλύτερο χούμους

Το χούμους δεν είναι ένα απλό πιάτο. Στο Τελ Αβίβ αποτελεί τρόπο ζωής. Το καλύτερο φτιάχνεται στο Abu-Hassan.

3. Ψώνια στα καταστήματα design

Στο Τελ Αβίβ μπορεί κανείς να βρει ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια design για το σπίτι ή το γραφείο. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Dizengoff Center.

4. Μερικά από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου

Όποιος έχει μάθει στα λούσα και θέλει να μένει μόνο στα καλύτερα, στο Τελ Αβίβ θα βρει σίγουρα κάτι που θα ικανοποιήσει τα απαιτητικά του γούστα.

Στην πόλη υπάρχουν πολλά πολυτελή boutique ξενοδοχεία, όμως ένα από τα καλύτερα είναι το Montefiore. Η πανέμορφη αυτή έπαυλη του 1920 στεγάζει 12 υπέροχα δωμάτια, ενώ το βιενέζικου στυλ μπαρ του παραμένει ανοιχτό 24 ώρες.

Το προσφάτως ανακαινισμένο ξενοδοχείο Carlton απευθύνεται μόνο σε όσους μπορούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, ενώ μαζί με την υπέροχη θέα στη μαρίνα οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν εξειδικευμένες θεραπείες σπα.

5. Γαστρονομική εμπειρία

Τα εστιατόρια της πόλης θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, καθώς κανείς μπορεί να βρει σχεδόν όλες τις κουζίνες.
Για μια ξεχωριστή εμπειρία κάντε κράτηση στο εστιατόριο Dallal.

6. Designer fashion

Ελάτε με σχετικά άδειες βαλίτσες, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα φύγετε με άδεια χέρια. Στο Τελ Αβίβ διαθέτουν καταστήματα μερικές από τις πιο διάσημες φίρμες του κόσμου.

7. Ωραίες παραλίες

Το Τελ Αβίβ διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, ενώ σύμφωνα με το National Geographic κατετάγη 9ο στις πόλεις με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

8. Σιδηροδρομικός σταθμός Manshia

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Manshia και δύσκολα πιστεύει κανείς ότι το κτίριο αυτό είχε εγκαταλειφθεί για 60 χρόνια. Σήμερα στεγάζει ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών, εστιατορίων και καφέ.

9. Μουσείο Design

Κανείς δε μπορεί να προετοιμάσει τον εαυτό του γι΄αυτό που θα αντικρίσει όταν δει για πρώτη φορά το μουσείο Design Museum του Ron Arad, που ακολουθεί τις αρχές της αρχιτεκτονικής Bauhaus.

10. Έντονη νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή του Τελ Αβίβ είναι πολύ πλούσια και ζωντανή. Η πόλη «ξυπνά» μετά τη δύση του ήλιου, με τη διασκέδαση να χτυπά κόκκινο στα παραλιακά μπαρ.