Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 49. Πέτρινο Δάσος (Shilin), Κίνα

Το Shilin, γνωστό και ως Stone Forest είναι ένας εντυπωσιακός σχηματισμός από βράχους, οι οποίοι καλύπτουν μια τεράστια δασική έκταση στην Κίνα. Από το 2007 μάλιστα η περιοχή έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Οι βράχοι μοιάζουν με τεράστιους σταλαγμίτες που φύτρωσαν στο έδαφος και κάποιοι από αυτούς έχουν τη μορφή απολιθωμένων δέντρων.

Ο θρύλος λέει ότι σε αυτό το δάσος γεννήθηκε η Ashima, μια κοπέλα που ανήκε στην φυλή των Yi. Όταν μεγάλωσε, ερωτεύτηκε έναν νεαρό, αλλά η οικογένεια της δεν της επέτρεψε να τον παντρευτεί. Έτσι η Ashima μετατράπηκε σε πέτρα στο σημείο αυτό που βρίσκεται το δάσος.

Κάθε χρόνο την 24η μέρα του έκτου σεληνιακού μήνα οι Yi γιορτάζουν στο φεστιβάλ Torch, με παραδοσιακούς χορούς και αγώνες πάλης

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ