Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 66. Σινικό τείχος, Κίνα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση ανθρώπινο οικοδόμημα και ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Το εντυπωσιακό Σινικό τείχος είναι μια κινέζικη οχύρωση, που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, με σκοπό την προστασία της Κίνας από τις επιδρομές των μογγολικών και τουρκικών φυλών.

Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χιλιομέτρων και δημιουργήθηκε από την ένωση διαφόρων προϋπαρχόντων τειχών, που είχαν χτιστεί από τα κράτη της περιοχής.

Κάθε πύργος του έχει οπτική επαφή με τον προηγούμενο, αλλά και με τον επόμενο, ώστε σε περίπτωση επίθεσης να μεταδίδεται από πύργο σε πύργο το μήνυμα της εισβολής μέχρι το Πεκίνο.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του τείχους ήταν τα εκάστοτε διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Κοντά στο Πεκίνο το τείχος κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο. Σε άλλες θέσεις το διαθέσιμο οικοδομικό υλικό ήταν εξορυγμένος γρανίτης ή πυρότουβλο. Σε ορισμένες περιοχές τα υλικά κατασκευής συγκολλούνταν με ένα κολλώδες μείγμα από ρύζι και ασπράδι αυγών.

Σήμερα αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ