Υπέροχες παραλίες με ονειρικά γαλαζοπράσινα νερά και μια καταπράσινη φύση να τις αγκαλιάζει, αδιαμφισβήτητα αποτελούν το δυνατό «χαρτί» της Χαλκιδικής, η οποία κάθε χρόνο επιλέγεται από αμέτρητους τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Εκτός από τις ονειρικές ακρογιαλιές της που είναι γνωστές τοις πάσι, ωστόσο, η Χαλκιδική κρύβει «άσσο στο μανίκι». Τρία μικροσκοπικά και εξωτικά νησάκια, λοιπόν, αποτελούν πόλο έλξης για όσους γνωρίζουν τα μυστικά της. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψετε κι εσείς;

Περιστέρι- Ελιά

Δύο μικροσκοπικά και άκρως εξωτικά νησάκια στη Χαλκιδική, τον τελευταίο καιρό αποτελούν πόλο έλξης για ψαγμένους ταξιδιώτες, λόγω της εκπληκτικής ομορφιάς και του μοναδικού φυσικού κάλλους που τα χαρακτηρίζει.

Ο λόγος για τα νησάκια Περιστέρι και Ελιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς. Τιρκουάζ νερά, διπλές παραλίες και μικρές μπλε λίμνες συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό τους που εντυπωσιάζει και κερδίζει αμέσως και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη τους.

Πρόκειται για δύο νησάκια που «ανακαλύφθηκαν» από εύπορους Βορειοελλαδίτες οι οποίοι τα επέλεξαν ως θέρετρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Για να τα προσεγγίσει κανείς μπορεί να νοικιάσει βάρκα από την Βουρβουρού και να νιώσει, έστω και για μία ημέρα, μεγιστάνας!

Διάπορος

Απέναντι από την Βουρβουρού, ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας μυστικός παράδεισος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Το μικρό νησί Διάπορος, μεταφέρει απευθείας σε μέρη εξωτικά, με τα γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά του και το ονειρικό τοπίο που απλώνεται μπροστά στον επισκέπτη, εικόνες που μένους για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων βρεθούν σε αυτό, έστω και μία φορά.

Στην ουσία πρόκειται για ένα μεγάλο κόλπο μήκους 700 μέτρων, ενώ στην μόλις 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκτασή του υπάρχουν υπέροχες παραλίες με ρηχά νερά που σχεδόν πάντα είναι ζεστά.

Για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος ή να πάρετε μέρος σε κάποιο από τα οργανωμένα tours που διοργανώνονται για τον Διάπορο.