Δεντρόσπιτα σκέτα κοσμήματα στις πλαγιές των Άλπεων μεταφέρουν σε άλλη διάσταση την ιδέα της ξύλινης κατασκευής. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Peter Pichler Architecture, με έδρα το Μιλάνο, προτείνει μια νέα ιδέα ξενοδοχειακού καταλύματος: κάθε δεντρόσπιτο αναδύεται ανάμεσα στις κορφές των δέντρων με μια υπερβολικά μεγάλη οροφή με αέτωμα, αντικατοπτρίζοντας τις επιμήκεις διαστάσεις των πεύκων που την περιβάλλουν.

Κάθε ξύλινο σπίτι έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που φέρνει στο νου «ένα δενδρόσπιτο χωρίς ένα δένδρο». Αναφερόμενοι στο σχέδιο, οι αρχιτέκτονες σημειώνουν ότι η ιδέα μιμείται «και την αρχετυπική οροφή με αέτωμα ενός παραδοσιακού ξυλόσπιτου και τη διάσταση του δέντρου πάνω στο οποίο κάθεται» όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα δενδρόσπιτα θα φαίνονται ως μια ομάδα φωτεινών φαναριών, διάσπαρτων στην πλαγιά του αλπικού ορεινού όγκου. Τυλιγμένα με εξωτερικό σκελετό από ξύλο, θα σκιάζουν το εσωτερικό από το δυνατό ηλιόφως τη μέρα, ενώ τη νύχτα οι δομές θα λαμπυρίζουν απαλά ανάμεσα στα δέντρα. Αυτή η πρόσοψη επιτρέπει ευέλικτη οργάνωση των εσωτερικών χώρων: ως προς τον αριθμό των ορόφων, τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, τους συμπαγείς ή με εφαρμοσμένους υαλοπίνακες τοίχους, τα εσωτερικά εύκολα θα αναδιαμορφώνονται από ξυλόσπιτο σε ξυλόσπιτο, δίνοντας μια ευρεία γκάμα τύπων καταλύματος ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ενοίκου.