Την είσοδο τουριστών από την Αυστρία διευκολύνει η Ελλάδα, καθώς ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα μας, αρκεί τώρα για την είσοδο. Αυτό μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων της Τετάρτης (23/06) της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, παραπέμποντας και στη σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Όπως τονίζεται σχετικά, προηγουμένως έπρεπε να υποβληθεί κατά την είσοδο στην Ελλάδα ένα αρνητικό τεστ PCR, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid-19.

Παραμένει, ωστόσο, η υποχρέωση ηλεκτρονικής καταχώρισης των προσωπικών στοιχείων του επισκέπτη πριν από την είσοδο του στην Ελλάδα καθώς απαιτείται η επίδειξη ενός κωδικού QR που του αποστέλλεται έγκαιρα πριν από την άφιξή του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα ίδια δελτία ειδήσεων αναφερόταν ότι την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία απέσυρε την Αυστρία από τη λίστα των περιοχών κινδύνου, και από τη Δευτέρα οι Αυστριακοί δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid όταν εισέρχονται στην ιβηρική χώρα, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήδη από την 7η Ιουνίου η Μαδρίτη είχε άρει την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ PCR κατά την είσοδο στη χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.