Αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία του κορονοϊού είναι να εκτιμάμε τα πράγματα που έχουμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, χωρίς υπερβολή και αναζήτηση για το κάτι παραπάνω. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ οι προορισμοί που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη βάση μας θα αποτελέσουν την πρώτη επιλογή του καθενός για τις καλοκαιρινές διακοπές του, στις οποίες το ζητούμενο είναι η απόλυτη χαλάρωση μακριά από την έντονη και στρεσογόνα καθημερινότητα του δύσκολου χειμώνα που μόλις αφήσαμε πίσω και ελπίζουμε να μην ξαναέρθει.

Σε απόσταση 250 χλμ. από την Αττική, λοιπόν, συναντάται ένας από τους επίγειους παραδείσους της Πελοποννήσου, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι μοιάζει με ιδανική επιλογή τόσο για τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου όσο και για τις πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές μας.

Με έκταση 9 χλμ. χρυσαφένιας αμμουδιάς και μια υδάτινη αγκαλιά με γαλαζοπράσινα νερά συγκαταλέγεται στις καλύτερες όχι μόνο του νομού, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. Ο λόγος για την παραλία της Καλόγριας στην Αχαΐα, σε απόσταση 45 χλμ. από την Πάτρα

Σε συνδυασμό με το υπέροχο πευκοδάσος Στροφυλιάς (συνολικά 20.000 στρέμματα κατά μήκος όλης της παραλίας) που την «αγκαλιάζει» με την παρθένα φυσική ομορφιά του να εντυπωσιάζει τους πάντες, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί η συγκεκριμένη ακρογιαλιά αποτελεί αγαπημένο προορισμό.

Τα νερά της θάλασσας βαθαίνουν σταδιακά, γι΄ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά, ενώ σε κάποια σημεία της η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της οι εντυπωσιακοί αμμόλοφοι που παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά.

Μάλιστα, λόγω του δυτικού προσανατολισμού της ξεχωρίζει, επίσης, και για την θέα στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα που απλώνεται μπροστά της.