Μια λίστα με τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά που αξίζει κανείς να επισκεφτεί μέσα στο 2021 δημοσίευσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, με τις Κυκλάδες, ομολογουμένως, να κυριαρχούν στις προτάσεις της «βίβλου» του ταξιδιού. Τη λίστα συνέταξε η ταξιδιωτική συντάκτρια Rachel Howard, η οποία γεννημένη στο Λονδίνο και μεγαλωμένη στην Αθήνα, δημημιούργησε μια πλούσια γκάμα προτάσεων που καλύπτει όλα τα γούστα.

Στην κορυφή των προτάσεών της φιγουράρει η αρχοντική Σύρος, ένα νησί που μπορεί να επισκεφτεί κανείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου για να θαυμάσει τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά που το διακρίνουν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η πανέμορφη Σίφνος, η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του καλού φαγητού, καθώς από εδώ, μην ξεχνάτε, ότι καταγόταν ο Νικόλας Τσελεμεντές, που έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο συνταγών το 1910.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την σοφιστικέ Ύδρα, η οποία ενδείκνυται, σύφμωνα με το άρθρο, για μια διήμερη απόδραση του Σαββατοκύριακου, αρκετή για μια ολοκληρωμένη γνωριμία με το καλλιτεχνικό νησί του Αργοσαρωνικού. Η Μήλος ακολουθεί στην τέταρτη θέση, με την πλούσια και δραματική ακτογραμμή της -διαθέτει περισσότερες από 70 ονειρικές παραλίες-, ενώ η Σέριφος, για τους λάτρεις της φύσης και των πιο ήρεμων και εναλλακτικών διακοπών, συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Αμοργός, το νησί με την μπλε απεραντοσύνη της θάλασσας, και στην έβδομη οι Παξοί, μια επιλογή που ισορροπεί ιδανικά την, σχετική, απομόνωση με το σοφιστικέ χαρακτήρα. Δύο θέσεις πριν την πρώτη δεκάδα συναντάται η Σαντορίνη, για όσους θέλουν να οργανώσουν έναν πραγματικά ονειρικό μήνα του μέλιτος αλλά και για εκείνους που επισκέπτονται την χώρα για πρώτη φορά.

Η Κεφαλονιά προτείνεται στην ένατη θέση για οικογενειακές διακοπές και η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κέρκυρα, ένα υπέροχο νησί με απίστευτα τοπία και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2021!

  1. Σύρος
  2. Σίφνος
  3. Ύδρα
  4. Μήλος
  5. Σέριφος
  6. Αμοργός
  7. Παξοί
  8. Σαντορίνη
  9. Κεφαλονιά
  10. Κέρκυρα
  11. Ιθάκη
  12. Φολέγανδρος
  13. Μύκονος
  14. Τήνος
  15. Κρήτη
  16. Πάτμος
  17. Σύμη
  18. Νάξος
  19. Αστυπάλαια
  20. Ζάκυνθος
  21. Ρόδος
  22. Σκιάθος
  23. Λευκάδα