Τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς, ξενοδοχεία, βίλες, σπα, αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, κρουαζιέρες και ταξιδιωτικούς πράκτορες για το 2019 δημοσίευσε η «βίβλος» του ταξιδιού Conde Nast Traveler, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων των αναγνωστών της Readers’ Choice Awards 2019.

Για πρώτη φορά στα χρονικά από τότε που διενεργείται ο θεσμός το 1998 περισσότεροι από 600.000 ψηφοφόροι πήραν μέρος στα βραβεία, αναδεικνύοντας τον καλύτερο στην κατηγορία του στον κόσμο, μετά από προσωπική εμπειρία.

Ανάμεσα στις κατηγορίες και αυτή του καλύτερου νησιού στην Ευρώπη. Στην κορυφή όλων, λοιπόν, αναδείχθηκε το Χβαρ στις Δαλματικές Ακτές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια μετατρέπονται με ταχύτατους ρυθμούς στη Γαλλική Ριβιέρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Αν και η δημοφιλία της περιοχής είναι αρκετά μεγάλη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει καταφέρει να κρατήσει την αυθεντικότητά της και την ανόθευτη ομορφιά της, λόγω της σχετικά δύσκολης προσβασιμότητας.

Το Χβαρ βρίσκεται στα ανοικτά των Δαλματικών ακτών και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοί του είναι το πιο ηλιόλουστο σημείο της Ευρώπης, με μέση ηλιοφάνεια πάνω από 2.715 ώρες τον χρόνο. Με πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά, πανέμορφη φύση και δροσερά, καταγάλανα νερά, πρόκειται για το πιο γνωστό νησί της Κροατίας, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.