Το πιο ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες σε λίγα χρόνια κλείνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του, ενώ πρόσφατα χαρακτηρίστηκε και ως «Ιστορικό- Πολιτιστικό Μνημείο» για την πόλη της Καλιφόρνια.

Ο λόγος για το Millennium Biltmore Los Angeles, που ενσαρκώνει τη γοητεία και το glam της αμερικανικής, βιομηχανίας ταινιών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το ξενοδοχείο, όπου έχουν φιλοξενηθεί κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Εδώ, λοιπόν, έχουν λάβει χώρα πολλές τελετών βραβείων της Ακαδημίας, ενώ οι χώροι του πολυτελούς ξενοδοχείου έχουν αποτελέσει και το φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό για αρκετές ταινίες.

Από τα πιο αξιοσημείωτα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για το Millennium Biltmore Los Angeles  είναι το γεγονός ότι το 1927, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ξενοδοχείου, στην αίθουσα του Crystal Ballroom δημιουργήθηκε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενώ το χαρακτηριστικό αγαλματίδιο των Όσκαρ, σχεδιάστηκε από τον Cedric Gibbons σε μία χαρτοπετσέτα του ξενοδοχείου.