Το Λονδίνο πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη πισίνα υπερχείλισης παγκοσμίως με θέα 360 μοιρών, που πραγματικά κόβει την ανάσα.

Το γραφείο κατασκευών πισίνας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Compass Pools, αποκάλυψε μια αρχιτεκτονική ιδέα η οποία αφορά σε πισίνα υπερχείλισης χωρητικότητας 600.000 λίτρων νερού που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή ενός 55όροφου ουρανοξύστη στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Λονδίνου.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες πρόκειται για μία ονειρική πισίνα η οποία θα δημιουργηθεί την αίσθηση στους επισκέπτες της ότι επιπλέουν πάνω από τον εντυπωσιακό ορίζοντα της πόλης.

Η πισίνα θα διαθέτει γυάλινες πλευρές και δάπεδο, έτσι ώστε όσοι κολυμπούν σε αυτήν να έχουν αδιάκοπη θέα στην πόλη, πάνω αλλά και κάτω από το νερό. Φυσικά, κατά την δημιουργία του project δεν θα μπορούσε να μην ληφθεί υπόψη και ο απρόβλεπτος καιρός του Λονδίνου.

Για τον συγκεκριμένο λόγο η πισίνα θα είναι θερμαινόμενη, χρησιμοποιώντας την ενέργεια από το σύστημα κλιματισμού του κτιρίου, ενώ ένας ενσωματωμένος σε αυτή μετρητής ταχύτητας του αέρα θα αποτρέπει την έκχυση νερών στους δρόμους κάτω ακριβώς από την πισίνα.

Σύμφωνα με το Lonely Planet, οι ιθύνοντες του γραφείου ισχυρίζονται ότι η έμπνευση για το συγκεκριμένο project ήρθε από το γεγονός ότι θέλανε να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά θεαματικό και πρωτοποριακό στον κόσμο σχεδιασμού πισινών.