Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού οραματίζονται έναν τεράστιο πεζόδρομο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ. Μέχρι το 2024 ο χώρος γύρω από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στον κόσμο, πρόκειται να αλλάξει ριζικά.

Ένας τεράστιος πεζόδρομος με τον μεγαλύτερο κήπο της πόλης θα πλαισιώνει το πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο, ο οποίος θα φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου με έδρα το Λονδίνο, Gustafson Porter & Bowman.

Ο επανασχεδιασμός του χώρου αναμένεται να αλλάξει ριζικά το περιβάλλον του Πύργου του Άιφελ, καθώς οι πολυσύχναστοι δρόμοι γύρω του θα δώσουν την θέση τους σε ένα καταπράσινο έργο.

Το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει μια διαδρομή περιπάτου και ποδηλασίας, έναν πεζόδρομο, δύο νέες δημόσιες πλατείες, την Place de Varsovie και την Place Branly, καθώς και ένα πάρκο. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν περισσότερα σιντριβάνια, ενώ θα προστεθούν και αρκετά δέντρα. Τέλος, για την εξυπηρέτηση του κοινού θα τοποθετηθούν περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων, καθώς και χώροι αποθήκευσης αποσκευών.

Το έργο των 72 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την πώληση των εισιτηρίων για την είσοδο στο δημοφιλές αξιοθέατο.

@Gustafson Porter & Bowman
@Gustafson Porter & Bowman