Όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο διαθέτει μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο, ενώ η συνολική της έκταση αγγίζει τα 80.900 τ.μ. περίπου.

Κι αν αυτή η μέτρηση δεν σας γεμίζει το μάτι, σκεφτείτε 15 γήπεδα ποδοσφαίρου μαζί ή 6.000 οκτάμετρες πισίνες και θα καταλάβετε περίπου για τι μέγεθος μιλάμε.

Η πισίνα με χωρητικότητα 250 εκατομμυρίων λίτρων νερού, βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar, στην πόλη Αλγκαρόμπο στη Χιλή, και κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, η συγκεκριμένη τεχνητή λιμνοθάλασσα έχει ακόμη ένα θεαματικό χαρακτηριστικό: τα νερά της έχουν την διαφάνεια και το έντονο τιρκουάζ χρώμα των εξωτικών παραδείσων. Αυτό οφείλεται σε μία προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι σε θέση να συλλέξει τα ωκεάνια νερά και να τα διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Τα ευχάριστα νέα, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η λιμνοθάλασσα διατηρεί μια άκρως ευχάριστη θερμοκρασία με τα νερά της να αγγίζουν τους 26 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η θερμοκρασία στα νερά της θάλασσας ακριβώς μπροστά στο resort είναι εννέα βαθμούς λιγότερη.

Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες του θέρετρου μπορούν να νιώθουν ότι βρίσκονται κάπου στην Καραϊβική, ακριβώς στην κεντρική ακτή της Χιλής!

Τέλος, λόγω του μεγέθους της η πισίνα ενδείκνυται για πληθώρα θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, καγιάκ, βουτιές από νεροτσουλήθρες ακόμη και surfing!