Ένα σοκολατένιο τρένο που ταξιδεύει τους επιβάτες τους στην… πηγή της σοκολάτας σίγουρα προκαλεί εντύπωση. Όταν αυτό, όμως, βρίσκεται στην Ελβετία, μια χώρα με τεράστια παράδοση στη σοκολάτα σίγουρα δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Το εν λόγω τρένο, λοιπόν, ονομάζεται «The Chocolate Train» και ξεκινάει το ταξίδι του από την πόλη Μοντρέ, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του διασχίζει καταπράσινα τοπία με ορεινούς όγκους και γραφικά χωριά που κερδίζουν με την μία τον ταξιδιώτη.

Το πιο εντυπωσιακό, βέβαια, κατά την διάρκεια της διαδρομής είναι το γεγονός ότι οι επιβάτες του τρένου παρατηρούν όλη αυτήν τη θέα απολαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία από διάφορες σοκολατένιες λιχουδιές: πάστες σοκολάτας, σοκολατάκια, κρουασάν με γέμιση σοκολάτας, ροφήματα σοκολάτας και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας με βασικό συστατικό τη σοκολάτα.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιούνται δύο στάσεις. Μία στο Γκρυγιέρ, όπου παράγεται το ομώνυμο ελβετικό τυρί, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο La Maison du Gruyere για να παρατηρήσουν από κοντά την διαδικασία παρασκευής του.

Δεύτερη, και πολυαναμενόμενη, η στάση στο εργοστάσιο σοκολάτας για να μυηθούν οι επισκέπτες στον εκπληκτικό κόσμο της σοκολάτας και τα μυστικά παραγωγής της αυθεντικής, ελβετικής σοκολάτας Cailler, της παλιότερης ελβετικής φίρμας.

Τιμή: Από 88 ευρώ/ άτομο