Είναι μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του νομού Χανίων και όποιος την έχει επισκεφθεί έχει να λέει για τα υπέροχα νερά της, την άμμο της και το μπλε, ως εκεί που φτάνει το μάτι.

Αυτό που πολλοί λουόμενοι δεν γνωρίζουν είναι η μεγάλη ιστορία της περιοχής, καθώς στο βραχώδες ακρωτήριο βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας Φαλάσαρνας, πόλης-κράτους που άκμασε στην ελληνιστική περίοδο. Κατοικήθηκε από τη Μεσομινωική εποχή ενώ βρισκόταν στον ναυτικό δρόμο που ένωνε την Αλεξάνδρεια με το Αιγαίο.

Σήμερα, ο κόσμος συρρέει στη δυτική πλευρά του νομού Χανίων, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πόλη, για τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και την ψιλή άμμο και την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Οι βόρειοι και δυτικοί άνεμοι προκαλούν πολλές φορές και μεγάλα κύματα. Κάτι που κάποιοι θα πρέπει να προσέχουν αλλά άλλοι, εκείνοι που αγαπούν το σέρφινγκ δηλαδή, θα απολαύσουν.

shutterstock1046809630 ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.