Σε κανέναν δεν κάνουν εντύπωση στα διάφορα αεροδρόμια οι ειδικοί κάδοι για τα πλαστικά μπουκάλια νερού ή για άλλα αντικείμενα εκτός των απορριμμάτων. Αλλά ένα αεροδρόμιο στο Κολοράντο προχώρησε σε άλλο επίπεδο και τοποθέτησε ειδικούς κάδους για… ναρκωτικά.

Έτσι στο αεροδρόμιο του Άσπεν οι ταξιδιώτες μπορούν να τοποθετήσουν στους ειδικούς κάδους την… κάνναβη που ενδεχομένως μεταφέρουν.

pot1

Με το χαρακτηριστικό φύλλο της κάνναβης στο καπάκι και την επιγραφή «Pot Only», οι συγκεκριμένοι κάδοι «προσκαλούν» τους επιβάτες να αφήσουν εκεί τις «προμήθειές» τους, χωρίς άλλες συνέπειες.

Τη φωτογραφία με έναν τέτοιο κάδο ανέβασε online ένας ταξιδιώτης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο στόχος είναι απλός, να εμποδιστούν οι ταξιδιώτες που νόμιμα έβαλαν μαριχουάνα στο Κολοράντο να τη βγάλουν παράνομα από την πολιτεία.

pot2

Στο Κολοράντο η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη, κάτι που σημαίνει πως οι ενήλικοι άνω των 21 έχουν το δικαίωμα να την αγοράσουν, να την κατέχουν και να κάνουν χρήση της ουσίας.

Αρχικά οι επιβάτες ήταν απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τους κάδους αλλά με το χρόνο η χρήση τους εδραιώνεται.

Τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στους κάδους αυτούς δείχνουν και πόσο ευρεία είναι η αγορά κάνναβης στο Κολοράντο: συνήθως εντοπίζονται ποτά με μαριχουάνα και διάφορα βρώσιμα που την περιέχουν, όπως γλυκά και μπισκότα. Περισσότερο από όλα όμως εντοπίζονται συνταγογραφούμενα φάρμακα.