Τα καλοκαίρια είναι άρρηκτα συνυφασμένα με ονειρικές παραλίες, με χρυσαφένιες αμμώδεις εκτάσεις και γαλαζοπράσινα νερά.

Ωστόσο, υπάρχουν και παραλίες που εντυπωσιάζουν με την ιδιαίτερη ομορφιά τους, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Το Architectural Digest συγκέντρωσε εντυπωσιακές παραλίες που δεν μοιάζουν καθόλου με αυτό που έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε από μία παραλία, αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά είναι συχνά ακόμη πιο συναρπαστική όταν είναι απροσδόκητη!

Giants Causeway Beach- Antrim, Βόρεια Ιρλανδία

Πάνω από 40.000 ογκώδεις μαύρες στήλες βασάλτη ορίζουν αυτή την παραλία στη Βόρεια Ιρλανδία. Ενώ το όνομά της προέρχεται από μύθους που θέλουν γίγαντες να δημιούργησαν το χαρακτηριστικό τοπίο, μια γεωλογική μελέτη δείχνει ότι σχηματίστηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από 50 έως 60 εκατομμύρια χρόνια.

Παραλία με κόκκινη άμμο- Rabida, Γκαλαπάγκος

Η παραλία Red Sand Beach στα Γκαλαπάγκος, στη βόρεια πλευρά του νησιού Rabida, μοιάζει με κάτι που θα περίμενε κανείς να βρει στον Άρη. Το νησί σχηματίστηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη και η έντονη απόχρωση είναι αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων σιδήρου στη λάβα. Εκτός από το ξεχωριστό χρώμα της, η τοποθεσία φιλοξενεί επίσης μεγάλο πληθυσμό θαλάσσιων λιονταριών.

Σπηλιά Benagil- Algarve, Πορτογαλία

Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας ομπρέλα σε αυτή την παραλία στην Πορτογαλία. Με έναν φυσικό φεγγίτη, η σπηλιά Benagil σχηματίστηκε μέσα από χρόνια διάβρωσης. Πολλοί ταξιδιώτες νοικιάζουν καγιάκ για να φτάσουν στην κρυμμένη παραλία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλεις, το Πορτιμάο και την Αλμπουφέιρα.

Playa de los Gigantes- Τενερίφη, Ισπανία

Όπως και άλλες χρωματιστές παραλίες, έτσι και αυτή στην Τενερίφη στην Ισπανία, παίρνει το χρώμα της από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε ένα από τα Κανάρια Νησιά, η λάβα σχημάτισε μαύρους βράχους, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου διαβρώθηκαν σε άμμο στο ίδιο χρώμα.

Glass Beach- Fort Bragg, Καλιφόρνια

Η Glass Beach κοντά στο Fort Bragg στην Καλιφόρνια είναι ουσιαστικά αυτό που ακούγεται: μια παραλία φτιαγμένη από γυαλί. Αν και σήμερα είναι μια από τις πιο όμορφες και παράξενες παραλίες, η ιστορία της δεν έχει την ίδια ομορφιά. Η περιοχή αποτελούσε κάποτε χώρο απόρριψης σκουπιδιών. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ειρηνικός Ωκεανός λείανε τα απορρίμματα σε μικρές, πολύχρωμες χάντρες. Η περιοχή αποτελεί πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ενώ οι τοπικές αρχές απαγορεύουν στους επισκέπτες να παίρνουν μαζί τους γυαλί.